FtM: het verhaal

FtM Kunst

Een emotie uit het verleden, een hersenspinsel uit het heden, een gedachte over de toekomst.


De ideeën en inspiratie voor zijn schilderijen haalt hij veelal uit zijn eigen percepties en ervaringen. Zijn 'eigen' wereld noemt hij een onuitputtelijke bron van inspiratie. Al meerdere malen heeft hij ook opdrachten gemaakt met een meegegeven verhaal of thema. Dit gaat hem ook zeer goed af vanwege zijn grote inlevingsvermogen.Over FtM


Friso te Meerman (1979) is geboren in Nijmegen en opgegroeid in het Brabantse dorp Zeeland.


Na verschillende scholen en opleidingen, heeft hij op zijn 21e zijn heil gevonden in de geodesie (landmeetkunde). De vrijheid en variatie in dit vakgebied paste hem goed.


In 2015 kreeg hij de oude tas met schilderspullen van zijn reeds lang overleden grootmoeder. Zijn creativiteit is tot die tijd nooit tot uiting gekomen. Eenmaal begonnen met schilderen is hij nooit meer opgehouden en zonder enige cursus, opleiding of instructie heeft hij in korte tijd een eigen stijl ontwikkeld met een spel van licht en perspectief.

Na deelnames aan lokale kunstroutes en exposities heeft hij besloten zijn passie nog meer vorm te geven.


Vanaf voorjaar 2019 heeft hij zijn bedrijfsnaam FtM kunst gevestigd. Sinds zomer 2019 heeft hij een ruimte tot zijn beschikking in het centrum van Gemert die hij heeft ingericht als permanente expositieruimte. Deze ruimte isopen op afspraak.

© Copyright. All Rights Reserved.